Lappeenrannan kaupunginlahti

Lappeenranta Free Zone Oy Ltd tekee pääsyn Saimaalle - Suomen suurimmalle ja kauneimmalle järvialueelle - mahdollisimman helpoksi.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Kaupunginlahdella, Lappeenrannan keskustassa, sijaitsevat vierasvenesatamat tarjoavat levähdyspaikan niin läheltä kuin kauempaakin tuleville veneilijöille. Kaupungin palvelut ja tapahtumat ovat kävelymatkan päässä vieraslaitureilta.

Tutustu rahtisatamaan!

Mustolan rahtisatama tarjoaa monipuoliset palvelut vain 20 kilometrin päässä Venäjän rajalta. Satama sijaitsee Saimaan kanavan varrella, ja satama-alueelta on rautatieyhteys muualle Suomeen, Eurooppaan sekä Venäjän kautta Kaukoitään saakka.
Lappeenrannan kaupunginlahti
Tervetuloa Lappeenrantaan!
Tutustu rahtisatamaan!
Ajankohtaista

Satamatoimisto on avoinna 5.2.2020 alkaen keskiviikkoisin klo 9 - 15

Muistutuksena asiakkaille, että satamatoimisto ei turvallisuussyistä vastaanota käteistä rahaa venepaikka- tai muissakaan maksuissa. Pankkikortti käy maksuvälineenä, kun paikka maksetaan muualla kuin verkossa.

Kesän 2020 venepaikkojen uudelleen varausjakso alkaa 3.2.2020 ja päättyy 15.3.2020

Tämän jakson aikana varataan ainoastaan viime kesänä varattuna olleet paikat. Uudet varaukset tehdään 16.3.2020 klo 9:00 alkaen. Vanhan varauksen uusimisessa on käytettävä jo aikaisemmin luotua käyttäjätunnusta, sillä venepaikkavaraus on sidottu käyttäjätunnukseen. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksen ja/tai salasanan pyydä uutta Unohtuiko salasana-linkistä. Tarkista myös, että asiakastietoihisi ilmoittamasi sähköpostiosoite on oikea, näin varmistat, että uudelleen varausta koskevat viestit tulevat oikeaan osoitteeseen.

Skinnarilan ja Voisalmi 1 laituriporttien lukot vaihdetaan keväällä 2020, ennen purjehduskauden alkua

Käyttöön otetaan Iloq-lukitusjärjestelmä. Avaimen hinta on 30 €/kpl, joka lisätään venepaikan hintaan sähköisessä varausjärjestelmässä. Maksun jälkeen avaimen porttiin voi hakea satamatoimistosta. Maksu ei ole pantti, joten sitä ei palauteta venepaikasta luovuttaessa.

Lappeenrannan satamat

Lappeenrannan kaupungin alueella on yhteensä 22 pienvenesatamaa, matkustajasatama, vierasvenesatama sekä Mustolan logistiikkakeskus ja rahtisatama.

Pienvenesatamien laituri-, poiju- ja soutuvenepaikkoja vuokrataan ensisijaisesti paikallisille veneilijöille. Vierasvenesatamat sijaitsevat kaupungin keskustassa Kaupunginlahdella ja Joutsenon Likosenlahdella.

Matkustajasatama sijaitsee Kaupunginlahdella keskellä Lappeenrantaa. Erikokoiset alukset tekevät satamasta risteilyjä Saimaan saaristoon sekä reittiristeilyjä muihin Saimaan rantakohteisiin.

Mustolan satama on Saimaan vesistöalueen tärkein rahtisatama. Sieltä on rautatieyhteys muualle Suomeen ja Eurooppaan sekä Saimaan kanavan ja Venäjän kautta Kaukoitään saakka.

Ota yhteyttä!

Satamatoimisto
Satamatie 9
53900 Lappeenranta
p. 05 616 6070
www.portoflappeenranta.fi
satamalaitos[ät]lappeenranta.fi

 

 

Uusien venepaikkojen varaus alkaa 16.3.2020.

Alla olevasta ankkurinkuvasta klikkaamalla pääset varauspalvelun etusivulle.